Nordlys Massage® CoachingEn sessionPrislisteLidt om mig

 


Fødsel med doula

Et barn fødes – en familie fødes.
Fødslen markerer et overgangsritual som de fleste af os kun oplever få gange i livet. Kvinden/manden og parret bliver til mor/far og forældre. Der er uendelig mange fysiske, følelsesmæssige og psykologiske lag i denne proces - det betaler sig at være forberedt.

Et velforberedt forældrepar øger deres chancer for at få en positiv fødselsoplevelse - uanset fødslens forløb - og dermed også for at få den bedst mulige start på tilværelsen som familie.

Læs mere om hvad det har betydet for mine klienter at få støtte og omsorg af en doula før, under og efter fødslen her på www.familieslottet.dk

Hvad er en doula?
En doula er en kvinde som selv har født. Hun er uddannet til at støtte, give omsorg og uvildig information under graviditet, fødsel og barsel.

Ordet er græsk og betyder oprindelig ”kvinde som tjener/yder omsorg”. Det repræsenterer en urgammel tradition - jordbunden omsorg og fødselshjælp fra kvinde til kvinde.

En doula erstatter ikke hverken jordemoder, faderen eller andre pårørende. Hun er en ekstra ressourceperson til den fødende og hendes nærmeste. Hendes opgave er at skabe ro og tryghed undervejs og at supplere faderen og jordemoderen i arbejdet for den bedst mulige fødselsoplevelse for hele familien.

Hvorfor føde med en doula?
Den tætte sammenhæng mellem krop og sind bliver krystalklar under en fødsel. Hvis den fødende ikke er tryg, kan fødslen gå i stå.

Undersøgelser har vist, at tilstedeværelsen af en professionel person, som den fødende er tryg ved, under hele fødslen kan reducere frekvensen af kejsersnit med op til 50%, mindske forbruget af smertelindring med 30% og reducere forbruget af vefremkaldende medicin med 40% - den såkaldte doula-effekt.
(kilde: Klaus Marshall: Mothering the mother).

Sundhedsstyrelsen anbefaler faktisk også, at der er en gennemgående person til stede - hele tiden. I Danmark er det desværre de færreste der har mulighed for at føde med en kendt jordemoder eller har en professionel person hos sig hele tiden.

Fødsel med doula sikrer kontinuerligt nærvær, støtte og opmuntring fra en kendt person der har erfaring med fødsler. Nøgleordet er omsorg på kvindens betingelser - doulaens fornemmeste opgave er at sikre at kvinden føler sig tryg....

Kvinder er skabt til at føde og kroppen kan godt, hvis vi giver den lov. Når den fødende er tryg, kan kroppen gøre sit arbejde og barnet fødes mere nænsomt uanset fødslens forløb.

Jeg tilbyder
• Forældre- og fødselsforberedelse herunder afklaring af jeres ønsker og forventninger til fødslen og forældreskabet, vejledning i.f.t. fysiske og psykiske forandringer m.m.
• Når fødslen starter eller når den fødende har brug for det kommer jeg og bliver der uanset fødslens længde. Jeg vejleder om fødestillinger, tilbyder praktisk hjælp, forklarer, støtter og opmuntrer jer samt tilbyder smertelindring i form af massage og akupressur
• Barselsbesøg ca. 1 uge efter fødslen, hvor oplevelsen snakkes igennem og evt. yderligere støtte aftales
• Under hele forløbet er I velkomne til at ringe eller maile hvis I har noget på hjerte

Jeg tilbyder yderligere støtte i barselsperioden efter behov.

Ring på 29 70 17 84 for oplysning om priser, anbefalede forløb eller hvis du bare vil vide mere - det er helt uforpligtende.


 
Graviditetsmassage
Fødsel med doula
Spædbørnsmassage
Møllehavevej 12, 3200 Ramløse Tlf: 29 70 17 84 hannah@lindring.net